Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

♦Amanda ja Dani♦

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Amanda

27.08.2018 21:27
Danin kanssa treenailtu kovin ja kisailtukin jo hyvin. Tarumaassa käytiin leikkimielisillä Avoimien Ovien päivillä, joissa Dani hienosti voitti kummankin koululuokan joihin sen ilmosin; HeA ja VaB! Temppuradalla käytiin ihmettelemässä ja match showhun osallistuttiin huonolla menestyksellä :D Herra ei oikein tahdo pysyä aloillaan ja sitten jo ympärillä olevat tammat alkoi kiinnostaa liikaa.. Noh, ratsastus kuitenkin sujuu!

Porrastettuja kilpailuja ollaan käyty ja niissä on mennyt hienosti! Dani kehittyy kokoajan ja sen käytöskin alkaa tasoittua. Olen viettänyt sen kanssa aikaa välillä ihan muuten vain ja ollaan käyty välillä taluttaen maastoja tutkimassa. Dani tuntuu arvostavan sille annettua aikaa :) Pieniä esteitäkin ollaan harjoiteltu, ihan siis 50-60cm kokoluokkaa maksimissaan. Ihan vain vaihtelun vuoksi ja totuteltu uusiin asioihin. Pääpaino kuitenkin pysyy vahvasti kouluratsastuksessa.

Aika on ollut minulla hieman kortilla vähän väliä, mutta ei ole tainnut kolmea päivää pidempää taukoa Danille treeneistä tulla. Nyt kuitenkin kesän vaihtuessa syksyyn alkaa aikaakin taas olemaan toivottavasti paremmin :) Jatketaan siis harjoituksia!

<3 Amanda

Nimi: Amanda

31.07.2018 20:29
Danin kanssa oli viikonloppuna Tarumaan kisat! Danin osalta kisat menivät hienosti!

Aamulla varhain hain pojan Viennasta trailerin kanssa Tarumaahan. Asetin Danin yhteen karsinaan asustelemaan kisapäiväksi. Dani oli hieman hermostunut, mutta käyttäytyi odotuksiani paljon paremmin! Se tietenkin hirnui ja hörisi uusia hevosia tavatessaan, mutta niinhän nuoren oriin kuuluukin ;)

Olin ilmoittanut sen Helppo A luokkaan. Olimme treenanneet jonkin verran asioita, mutten ollut suorituksestamme ollenkaan varma. Dani kuitenkin esiintyi hienosti ja tanssahteli energiaa uhkuen allani. Liikkeet sujuivat lennokkaasti, mutta itse olin koko päivän jotenkin niin hermona, etten osannut kunnolla rentoutua Danin selässä, mikä vaikutti tietysti myös ratsuun. Sijoituimme kuitenkin upeasti kolmanneksi! Olin todella tyytyväinen.

Kisapäivä valoi uskoa minuun; selviäisin vielä tämän oriin kanssa ja siitä tulee hieno kisaratsu! Välillä jo epäilen sitä kovin, sillä oripoika osaa koetella rajojaan välillä hyvin röyhkeästikin. Sillä on kuitenkin pieni pilke silmäkulmassa, eikä se ole ilkeä. Jos Kira on jo opettanut minulle malttia, niin tämä poika pistää kyllä oppini koetukselle! :D

Tarumaassa vaikuttava poikaystäväni Luukas tapasi myös Danin ensikertaa ja tykkäsi pojasta kovasti! Hän kehui Dania useaan kertaan ja seurasi kisaamistamme tarkasti ihaillen pojan askelia. Kyllähän tätä kehtaa esitellä ;)

Kisatreeni teki tosiaan meille hyvää ratsukkona, tuntuu että jokin lukko välillämme ehkä aukeni. Nyt sitten vaan lisää treeniä ja vaikeampia luokkia! :)

<3 Amanda

Vastaus:

Onnea menestyksestä :) <3

Nimi: Amanda

18.07.2018 14:59
Danin kanssa ollaan parina päivänä nyt treenailtu kovasti koulua. Otin sille raipan avuksi, josta se vähän kuumui, mutta työntekoon päästyään energia kanavoitui liikkeisiin. Sillä on lennokkaat, pehmeät liikkeet, kun sen antaa vain liikkua.

Rita kävi katsomassa toissapäivänä treeniämme Areenalla ja antoi pari hyvää vinkkiä nuoren hevosen käsittelyyn, hänellä kun on niistä hyvin jo kokemusta. Laitoin vinkit heti käytäntöön ja testi tuotti tulosta. Eihän Dani nyt niin nuori ole, mutta käyttäytyy vielä hyvin kakaramaisesti. Hyvällä treenillä ja hellällä huolenpidolla siitä saa täydellisen kouluratsun! Ainakin minun mittapuullani.

Olen vietellyt orin kanssa aikaa täällä Viennassa jonkin verran ja alamme päästä jo vähän toistemme jujulle. Mietin, josko uskaltautuisin jo kokeilemaan kisaamista sillä. Liikkeet se hallitsee kyllä, kontrolli vain puuttuu toisinaan.. Tarumaan kisoihin voisi ehkä jo uskaltaa ilmoittautua, meneehän se treenistä! Olisi hyvä nähdä mitä se reissaamisesta tuumaa.

Tänään Rita oli Areenalla ratsastamassa, joten menin maneesiin juoksuttamaan Dania. Käytin sillä Kiran juoksutusvyötä,joka onneksi sopi Danillekin hyvin. Dani hyppi innostuksissaan pari kertaa pystyyn, mutta keskittyi onneksi kuuntelemaan minua ja sain sen juoksutettua kaikissa askellajeissa. Hyvin pienin äänimerkein sain sen vauhtiakin säädeltyä. Nyt näin sen liikkeet itse maasta käsin. Dani kyllä tuntuu tykkäävän työskentelystä, kun ensin vain malttaa keskittyä hieman. Se taitaa myös tykätä hieman esiintyä!

Alku on siis lähtenyt ihan hyvin meillä ja ori vaikuttaa edelleen todella potentiaaliselle. Minä tarvitsen hieman totuttelua orin kanssa peuhaamiseen ja sen mielen oikkuihin, mutta kyllä tämä tästä :) Jatketaan treenejä!

<3 Amanda

Vastaus:

Paljon tsemppiä teille jatkoon! Hyvä että ilmoittauduit kisoihin, sitten näet miten se siellä toimii. Toivottavasti saamme Viennaan muitakin yksärien omistajia, jotta saisitte treenikavereita ;)

Rita<3

Nimi: Amanda

15.07.2018 22:44
Eilen illalla kotonani vielä raapustelin netissä Danille rekisteröintihakemuksen. Muistan tapelleeni saman hakemuksen kanssa koittaessani rekata Kiran, hakemukseni hylättiin silloin kolme kertaa ennenkuin sain sen läpi! Nyt yritin olla mahdollisimman tarkka kaikissa antamissani tiedoissa. Ja kuinka ollakkaan, tänään jo päivällä minulle tupsahtikin ilmoitus, jossa kerrottiin rekisteröinnin menneen heti läpi! Vau! Dani on nyt siis rekisteröity VRLään! :)

Tulin päivällä käymään Viennassa. Päivä oli järkyttävän lämmin ja helteinen! Ajoin autoni parkkipaikalle ja oripoikani olikin minua vastassa heti parkkipaikan edessä olevassa tarhassa! Olipa mukava nähdä se ulkona :) Se laidunti rennosti heilutellen häntäänsä, kylläpä se näytti hyvältä. Tervehdin sitä pikaisesti noustuani autosta, se nosti päänsä ja katsoi minuun kysyvästi. Kävelin kuitenkin talliin järjestelemään ja tutkimaan sen mukana tulleita varusteita. Mukana oli ihan hyvä koulusatula, jo hieman nuhjuuntunut koulusatulahuopa, mahavyö ja jalustinhihnat jalustimineen olivat hyvät ja melko uudet. Perussuitset olympiakuolaimella ja nahkaohjat, treenisuojat ja pintelit, harjoja, kaviokoukkua ym.. Ihan hyvät perustarvikkeet, näillä päästään jo hyvin alkuun! Mukana näytti olevan myös pari loimea ja juoksutusliina. Asetin tavarat paikoilleen ja putsailin osaa.
Varusteiden huollon jälkeen putsasin Danin karsinan, se oli ollut levoton selkeästi. Siivosin sen huolella ja täytin sinne uusia puruja.

Tallihommien jälkeen otin Danin juoksutusliinan mukaani ja lähdin orin tarhalle. "Moikka, poitsu!" huikkasin sille lähestyessäni tarhaa. Se hörähti minulle ja tuli uteliaana portille minua vastaan. Annoin sen nuuskia kättäni ja liinaa tarkasti. Sitten avasin portin ja livahdin tarhaan. Nappasin orin liinan varteen ja talutin sen ulos tarhasta. Se tanssahteli hieman innoissaan. Pysähdyin sen kanssa heti ja annoin sen tutkia liinaa ja ympäristöään. Laskin liinaa hieman pidemmälle. Se oli aivan ihmeissään, mitä minä oikein touhusin ja mitä sen kuului tehdä. Hetken päästä se kuitenkin rauhoittui ja alkoi tutkia ympäristöään. Tänään meillä olisi tutkiskelu päivä ja toisiimme tutustumista. Kävelimme ympäri tallipihaa haistellen joka nurkan läpi ja tutkiskellen rauhallisesti uusia asioita. Dani meinasi villiintyä välillä ja otti muutaman pukkihypynkin liinan päässä. Hirnuttiin muille hevosille ja tähyiltiin valppaana joka puolelle. Itse nautin auringosta ja otin helppoa. Danikin alkoi viimein rauhoittua tajutessaa, ettei tässä nyt ihan heti mitään tapahtuisikaan. Annoin sen syödä vähän heinää tallipihan reunoilta. Kävimme kentällä kiertelemässä ja tutkimassa, maneesin kulmilla pyörittiin ja lopuksi mentiin talliin ja siitä Areenalle. Se olikin valtava paikka! Halusin itsekin käydä siellä vähän tutkimassa ja nyt olikin oiva tilaisuus. Kiersimme kaikki seinät ja merkit tarkoin. Areenalla oli mukavan viileää ulkoilman paahteeseen verrattuna. Tutkittuamme sen läpikotaisin, otin Danin keskemmälle ja laitoin sen kävelemään liinan päässä ympyrää. Se hieman ihmetteli, että nytkö sitten kuitenkin tehdään töitä? Se toimi hienosti juoksuttaessa, kävelytin sitä muutaman ringin ja ravilla mentiin myös pari rinkiä suuntaansa. Nyt näin sen liikettä hieman sivusta itsekin. Poika puhisi ja iski kavioillaan välillä villisti eteen. Virtaa siinä riitti! Sen hetken kun se rauhoittui juoksemaan rauhallisemmin, sen liikkeet olivat minun silmääni kyllä todella upeat! En malttanut odottaa päästäkseni sen selkään treenaamaan ja katsomaan, mihin kaikkeen se pystyisi.

Pienen juoksutustuokion ja vielä hetkisen tutkiskelun jälkeen palasimme ulos. Tallipiha alkoi jo näyttää itsellenikin tutummalle ja Danikin katseli sitä hieman rauhallisemmilla silmillä. Annoin sen kävellä pitkässä liinassa ja kävelin hyvin rauhallisesti. Se joutui pysähtymään välillä odotellakseen minua. Sen korvat pyörivät päässä, kun se ei ymmärtänyt mitä tapahtui. Lopulta se laski päätään, rauhoittui vielä ja siirtyi vierelleni, välillä taakseni kävelemään ja kuuntelemaan, minne vein sitä. "Hieno poika", kehuin sitä rauhallisesti ja silitin hieman sen lihaksikasta kaulaa. Tämä oli tämän päivän läpimurto.

Lopuksi vein sen tarhaan takaisin. Se käveli jo paljon paremmin liinan päässä. Laskin sen portilla irti ja se pukkihyppeli tarhaan villisti. Kyllä siitä hyvä tulee, mietin. Katsotaan jos jo huomenna nousisin selkään. Aloitetaan kuitenkin rauhassa tämä yhteinen tiemme. Poika tarvitsi selvästi rauhallisuutta, aikaa, rakkautta ja selkeitä sääntöjä ja tekoja.

<3 Amanda

Nimi: Amanda

14.07.2018 22:37
Tänään oli suuri päivä!

Olen tuntenut Ritan nyt jo pienen tovin Tarumaan Tallin kautta, jonne vein oman hevoseni Királynén eli Kiran 19.06.2018. Meistä tuli Ritan kanssa heti melko läheisiä, sillä tuohon aikaan olin tallin ainoa ulkopuolinen "hoitaja". Pian Kiran lisäksi innostuin hoitamaan yhtä hänen hevosistaan, Secret Sereneä, eli Sereä. Kilpailut kiinnostivat ja osallistuinkin niihin jo muutaman kerran. Sitten kuulin Ritan alkavan pitää toistakin tallia, kilpailemiseen nimenomaan suuntautuvaa, hulppeaa Vienna Equestrian Centeriä. Tulin käymään Viennassa Ritan mukana kerran ja rakastuin paikkaan; kaikkea mitä vain voi toivoa kisailemiseen! Tallista suora kulku Areenalle, tilava ja vehreä tallipiha ja upeat maastot, maneesi ja kenttä. Kaikki oli viimeisen päälle kunnossa. Hevonen vain puuttui..

Halusin pitää rakkaan Kirani Tarumaassa, sillä paikka oli aivan ihana ja kotoisa. Lisäksi olimme saaneet tallille lisäkseni kaksi hoitajaa, jotka olivat tulleet minulle jo melko läheisiksi ja tärkeiksi. Asiat rullasivat täydellisesti Tarumaassa ja Kira viihtyi siellä, kuten minäkin. Sisäinen kisaratsastajani kuitenkin vaati kunnon kisaratsua. Selailin iltaisin ilmoituksia puoliverisistä ja kerran kohdalleni osui ilmoitus, jota en saanut mielestäni..

Nuori, juuri 4v täyttänyt lupaava kouluori etsi uutta kotia, jossa olisi aikaa viedä poikaa eteenpäin, kouluttautua sen kanssa ja kisailla. Kuva ilmoituksessa oli melko heikko, mutta hevonen oli mielestäni upea! En kertonut kenellekkään lähteväni katsoman sitä eräänä helteisenä kesäiltana.. Saavuin hienolle tallille, jossa näytti olevan enemmänkin toinen toistaan upeampia kisaratsuja. Muutama niistä oli myynnissä ajanpuutteen vuoksi. Myyjä myönsi itsekin, että oli ehkä hullua myydä niinkin lupaava ori kuin Dani oli. Ja vielä siihen hintaan. Hevosia kuitenkin oli kertynyt jonkin verran, eikä kokeneen ratsastajan into riittänyt kouluttaa jälleen yhtä uutta kisaratsua, joita talli oli jo tulvillaan. Lisäksi hän kertoi kiinnostuksensa kääntyneen ennemmin estepuolelle ja Dani oli selkeästi lupaavampi kouluratsastukseen. Ori löytyi karsinasta. Se oli upea näky!

Varustimme Danin ja sain koeratsastaa sen. Ori oli hyvin nuori ja käyttäytyi vielä hyvin "jätkämäisen" röyhkeästi; se oli ilkikurinen, mutta ei pahansuopa. Näpsi aina sellaisen tilaisuuden tullen, kun kukaan ei nähnyt. Viskoi päätään ja riuhtoi välillä. Myyjä arveli suurimman osan pahoista tavoista karsiutuvan, kun se saisi vain enemmän liikuntaa ja huomiota. Toivoin niin. Ratsastin sen maneesissa läpi, itsekään en ollut mikään super ratsastaja vielä, mutta kaikki liikkeet mitä lähdin siltä hakemaan, toimi täydellisesti. Sen liikkeet olivat todella pehmeät ja joustavat! Siirtymiset sujuivat todella sulavasti, niinä kertoina kun se keskittyi. Pari pukkiakin mahtui siihen neljäänkymmeneenviiteen minuuttiin jotka sen selässä vietin. Selkeät askeleet ja lisäykset. Rakastuin.

Keskustelimme orista vielä hetken myyjän kanssa ja hän kertoi, ettei sille ollut oikein ollut kysyntää jostain syystä. Pohdin hevosta pitkään, se oli kuitenkin melko kallis ja mitä jos sen huonot käytöstavat eivät niin vain loppuisikaan? Myyjä esitti minulle aivan päättömän tarjouksen orista, jos saisin haettua sen vain pian pois ja lupaisin viedä sen joskus kisaradoille. Tartuin siihen ja löimme kättä päälle! Herran isä, minulla olisi nyt kaksi omaa hevosta!!

Seuraavana päivänä lähdin hakemaan Dania. Päivä oli jälleen lämmin. Aamusta olin ollut Tarumaassa Kiran kanssa estevalmennuksessa ja nyt olin matkalla hakemaan omaa kouluoriani. Milloin minusta oli tullut näinkin hieno ratsastaja?! En voinut olla hymyilemättä koko matkaa. Saavuin tallille ja myyjä oli minua iloisesti vastassa. Kävimme paperit läpi ja allekirjoitimme ne. Myyjä auttoi minua keräämään Danin mukaan lähtevät varusteet ja pakkaamaan ne punaiseen autooni. Minä hain Danin karsinasta, se luimi minulle mutta antoi ottaa itsensä kiinni. Pidin tiukasti kiinni riimusta ja lähdin taluttamaan sitä ulos. Se ryösti ulkona käsistäni ja jouduin pyöräyttämään sen ympärini, jotta se rauhoittuisi. Se puhisi ja hirnui kimeästi. Voi luoja, mitä olin mennyt ostamaan! :D Mutta oli se vain komea! Silitin sitä rauhoittelevasti kaulasta ja se kuuntelikin silitystäni. Ehkä se vaati rakkautta ja huolenpitoa kipeästi. Puristin riimun nyrkkini sisään aivan sen turvan alta ja painoin kyynärpääni sen kaulaa pitkin pitämään vastaan, ettei se pääsisi kävelemään ylitseni. Ori tanssahteli vierelläni, mutta käveli sujuvasti kopille. Lastaus sujui ihan hyvin, se tuli koppiin ainakin vauhdilla! Hyvä että ehdin alta pois :D Huh, tämä tarvitsee kyllä vähän käytöstapoja..

Kun olin saanut hevosen koppiin ja varusteet ja paperit kuntoon, iskimme vielä myyjän kanssa kättä päälle kiitokseksi kaupoista. Hän lupasi seurata menestystämme ja pyysi minua ensitöikseni rekisteröimään orin. Lupasin hoitaa hommat ja hyppäsin onnellisena, mutta hieman vapisten autoon. Autossa vedin hieman happea ja katselin uuden hevoseni papereita. Ourang Medan.

Saavuin uupuneena, mutta innostuksesta soikeana Viennaan. Ajoin kaunista puiden ympäröimää pihatietä porttien läpi ja saavuin suureen tallipihaan. Ajoin suoraan jättimäisen Vienna Arenan toiseen päätyyn, jossa sijaitsi Yksityistalli. Avasin kopin pienen oven ja Dani tervehti minua oitis korviasärkevällä kiljunnallaan, hirnumista se kai oli. Jätin oven auki ja purkasin tavarat nopeasti tallin puolelle. Rita olikin valmistellut meille jo karsinan, joten peruutin orin trailerista tallipihaan. Se katseli pää pystyssä ihmeissään ympärilleen. Tallipiha oli rauhallinen, eikä yksityistallissa ollut vielä lisäksemme ketään. Dani selvästi hieman hämmentyi. Se hirnui pari kertaa huhuillakseen oliko koko paikassa ketään. Jostain Arenan toisella puolella olevista tarhoista kuului viimein vastaus, jota Dani jäi tarkoin tulkitsemaan. "Ei hätää, poika. Et ole yksin." rauhoittelin sitä. Annoin sen olla paikoillaan hetken ja silittelin sen kaulaa. Ori rauhoittui hieman ja pärskähti. Talutin sen talliin melko vauhdikkaasti, mutta se ei sentään ryöstänyt. Ei tietenkään tiennyt mihin suuntaan mentiin. Laskin sen karsinaan ja se tutustui siihen tarkoin. Asettelin tavarat paikoilleen nopeasti ja jätin orin talliin.

Huomenna tutustuttaisiin tarkemmin :)

<3 Amanda

Vastaus:

Tervetuloa!
Otan innolla vastaan ajatuksia, ehdotuksia ja parannuksia mitä mieleesi juolahtaa tallimme toimintaa koskien. Talli on vielä raakile, jota tässä on tarkoitus kehittää :)

Rita<3

©2018 Vienna Equestrian Center - suntuubi.com